Povestea uleiului de măsline aragonez Don Pirulo


O recolta bogata

O recolta bogata

A fost o dată ca niciodată…

..Că dacă n-ar fi, nu s-ar povesti ! Aşadar, undeva în Spania, în partea de miazăzi a ţinutului ce se cheamă Aragon, se află o frumoasă localitate cu numele de Mequinenza. Situată la locul unde apele râului Segre se unesc cu apele râului Ebro, este raiul măslinilor, portocalilor şi cireşilor, al grădinilor de legume şi de zarzavaturi. Toate acestea cresc frumos, în ciuda soarelui care parcă ar vrea să pârjolească totul. Pentru că oamenii acestor locuri, aprigi din fire şi gospodari, cu ani în urmă au ridicat un baraj şi au făcut un lac de acumulare, aproape de cumpăna apelor. Astfel există apă din belşug pentru a face ca livezile şi grădinile să aibă viaţă, să crească şi să se înmulţească, iar rodul lor să fie tot mai bogat şi să asigure un trai îndestulător pentru oamenii locului.

În aceste locuri s-au întâlnit Juan, zis Pirulo, şi Elena şi au hotărât nu numai să-şi unească destinele, ci să întemeieze o fermă ca în poveşti. Juan, om din partea locului, pasionat de agricultură, a reuşit ca din veniturile sale să cumpere primele ustensile şi să pună pe picioare livada de măslini, pe pământul luat în arendă. Acum şase ani i s-a alăturat Elena, venită din România. Frumoasă, harnică, întreprinzătoare, cu trupul călit în urcuşurile pe piscurile Munţilor Carpaţi, Elena, pasionată ea însăşi de agricultură, i s-a alăturat lui Juan cu puterea sa de muncă şi spiritul său întreprinzător.

…Şi s-au pus pe treabă. Au inceput prin a curăţi arborii bătrâni, prin a altoi puieţii de măslin sălbatic ce răsăreau din sâmburii aduşi de păsări. În fiecare an au luat în arendă mici livezi de măslini aflate în proprietatea unor bătrâni care nu mai puteau munci. Şi aşa, an după an, recoltele au fost tot mai mari. Şi uleiul de măsline făcut la presa lor, hrană şi leac de nepreţuit pentru trup, era tot mai căutat.

Elena a povestit prietenilor din România şi din alte ţări ale Europei, pe calea internetului, de tot ceea ca a înfăptuit alături de Juan, în Spania. O prietenă din Germania, Mimi Walter, i-a cumpărat un bidon cu ulei şi l-a împărţit prietenilor săi, din care unii erau români. Plăcându-le foarte mult uleiul, toţi aceştia nu numai că au cumpărat iar şi iar, dar au dus vestea mai departe. Aşa se face că uleiul de măsline presat la ferma lui Juan şi a Elenei este căutat în România şi în Germania..

An după an, livada celor doi s-a făcut tot mai mare. În afară de măslini au acum cireşi şi migdali. Iar pentru nevoile proprii, la iniţiativa Elenei, grădina de legume şi zarzavat, irigată „la picătură” şi crescătoria de păsări asigură strictul necesar.

Iar pentru a face faţă cerinţelor impuse de autorităţi pentru o producţie de calitate, Juan şi Elena şi-au procurat ustensilele necesare; calitatea este cuvântul de ordine pentru produsele lor.

Uite aşa, ferma lor a devenit o adevărată „finca” sau, cum spune atât de stăruitor Elena în limba sa maternă, o adevărată „moşie”. Mai bine zis, „Moşia lui Pirulo”. Pentru rudele şi numeroşii prieteni din România ai Elenei, „Moşia lui Pirulo” a devenit formula magică prin care pot cumpăra faimosul ulei de măsline aragonez presat la rece, măsline, portocale, migdale şi cireşe cu gust şi arome de neuitat. Pe internet, prin pagina de Facebook numită „Ulei de Măsline” şi, mai nou, pe siteul Ulei de Măsline Aragonez.

Iar săptămână de săptămână, maşinile firmei „Nelu Bârsan” transportă din Spania către clienţii din România bunătăţile de la „Moşia lui Pirulo”! Mulţumiri, Don Pirulo şi Elena şi succes în tot ceea ce faceţi !

Cu asta….am încălecat pe o şa şi v-am spus povestea aşa, dragi prieteni! Şi vă mai spun: de la „Moşia lui Pirulo” cumpăraţi, că n-o să regretaţi !

Publicaţi un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s